Kultúra

1000 euróra büntettek egy kávézót, mert egy vendég drágállta a kávét

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ezer eurós büntetést kapott egy firenzei kávézó, miután egy vendég feljelentette őket a szerinte túl drága kávéért, írja a Guardian. A vendég az után hívott rendőrt, hogy két eurót, mai árfolyamon hétszázhatvanhat forintot kellett fizetnie egy koffeinmentes presszókávéért a többszörös díjnyertes Ditta Artigianale kávézóban. A vendég arra hivatkozott, hogy az ár nem volt kiírva a pultnál, és a hatóságok neki adtak igazat.

Francesco Sanapo, a kávézó tulaja a közösségi médiában akadt ki az esetre, hozzátéve, hogy az ár egyébként fel volt tüntetve egy digitális kijelzőn az üzletben, valamint, hogy ha a pult mögötti árlista hiánya ekkora hiba, akkor a környék bárjainak és kávézóinak 99,9%-a szintén a tilosban jár.

Olaszországban sokáig nagyjából egy euró körül mozgott egy presszókávé ára, ám idén a legtöbb hely árat emelt az ellátási problémák és a gyenge termés miatt, ma már inkább másfél euró az átlagár. A Ditta Artigianale, mint specialty kávézó, már nyitásakor ennyit kért egy kávéért, amit szintén sokan nehezményeztek, mára viszont szerinte senkinek nem kéne meglepődnie egy kéteurós kávé árán, minthogy mindennek az ára meredeken emelkedik. Sokan egyetértenek vele, egy kommentelő elmésen megjegyezte, hogy ha ugyanez a vendég a közmondásosan drága Londonban próbálna kávét venni, alighanem az FBI-t is bevonná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik