Kultúra

A Doctor Strange 2 két hét alatt beelőzte az első részt a mozipénztáraknál

Michael Tran / AFP
Michael Tran / AFP

A Doctor Strange az őrület multiverzumában ismét az első számú film az észak-amerikai mozikban. A Disney Marvel Moziverzumának legújabb része a második hétvégén 4534 észak-amerikai moziban 61 millió dollárt gyűjtött be. A jegyeladások 67 százalékkal estek vissza a nyitóhétvégéhez képest, ami meredekebb visszaesést jelent a közelmúltbeli Marvel-filmekhez képest, ez azonban nem meglepő, hiszen a Doctor Strange 2 a történelem 11. legnagyobb nyitóhétvégéjén van túl 187 millió dollárral. A Benedict Cumberbatch főszereplésével készült szuperhősfilm tíz nap után erős 291 millió dolláros bevételt ért el Észak-Amerikában.

A nemzetközi jegypénztáraknál a Doctor Strange folytatása 49 országban 83,5 millió dollárt hozott. A film összesen 688,1 millió dollárt hozott világszerte, azaz kevesebb mint két hét kellett ahhoz, hogy megelőzze elődjét a kasszáknál. Az eredeti Doctor Strange 2016-ban 232 millió dolláros hazai és 677 millió dolláros globális bevétellel zárta a mozikban.

A második helyen továbbra is A rosszfiúk (Bad Guys) című animációs film áll, a harmadik pedig szintén egy animációs munka található (Sonic, a sündisznó 2.).

Az új bemutatók közül Stephen King Tűzgyújtó (Firestarter) című művének remake-je 3,8 millió dollárt hozott, miközben egyidejűleg a Peacock streamszolgáltatón is landolt; a Family Camp című vígjáték pedig 1,4 millió dollárt hozott. Egyik film előállítása sem volt különösebben drága, így az eredmény nem vészes, de ez biztosan nem az a fajta pénz, amit a stúdiók remélnek, amikor egy új filmet országszerte a mozikba dobnak, írja a Variety.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik