Kultúra

Teljes évaddal tér vissza hosszú szünet után a Black Mirror

Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Netflixnél már készül a Black Mirror (Fekete tükör) sorozat új évada a Variety információi szerint. Már majdnem három év telt el azóta, hogy a disztópikus dráma 5. évada 2019 júniusában bemutatkozott a streamingszolgáltatáson, de a források szerint az új évadon már dolgoznak, és a casting már folyamatban van.

Bár a konkrétumokat egyelőre titokban tartják, a Variety úgy tudja, hogy a 6. évad több epizódból fog állni, mint az előző, amely mindössze három részes volt. Egy, a produkcióhoz közel álló forrás elmondta, hogy a legújabb évad még filmszerűbb lesz, és minden egyes részt önálló filmként kezelnek. Ez természetesen összhangban van a Black Mirror legutóbbi évadaival, amelyek esetében az epizódok általában meghaladták a 60 percet, és rendkívül magas produkciós értékkel rendelkeztek.

A készülő új évad az első olyan, amely a Black Mirror alkotója, Charlie Brooker és kreatív partnere, Annabel Jones 2020 januárjában a House of Tomorrow nevű produkciós cégüktől való távozása után készül. A páros nem sokkal később új produkciós céget indított útjára, a Netflix pedig gyorsan befektetett a cégbe egy megaüzlet keretében, mely akár 100 millió dolláros összegű is lehet. A Black Mirror jogai azonban az anyavállalatnál, az Endemol Shine Groupnál maradtak, amelyet végül 2020 nyarán a Banijay Group vásárolt meg. Ez a megállapodás gyakorlatilag megakadályozta, hogy Brooker és Jones további évadokat készítsen a Netflix számára, amíg a Banijay-jel nem születik megállapodás, és a rajongók aggódtak, hogy ez a sorozat végét jelenti.

Most azonban végül sikerült megállapodni, úgyhogy jöhet a Netflixre az új évad. Bár Brooker készített pár új műsort, amióta a Netflixhez szerződött, ezek egyike sem volt közel sem olyan sikeres, mint a Black Mirror.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik