Kultúra

Sztárszínész ragasztotta magát egy Starbucks-pulthoz tiltakozásul, amiért a növényi tejért felárat kell fizetni

Robyn Beck / AFP
Robyn Beck / AFP

James Cromwell, akit 1995-ben a Babe című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjra jelöltek, az állatok jogaiért szállt síkra egy New York-i Starbucksnál tartott tüntetésen. A vegánok által kedvelt, növényi eredetű tejpótló termékekre kiszabott felár elleni PETA-tiltakozás keretében Cromwell és egy másik férfi az üzlet elülső pultjához ragasztotta magát, miközben más aktivisták táblákat tartottak a gyakorlat ellen tiltakozva, írja a Deadline.

„A tejmentes termékekért az egész világon nem kérnek plusz pénzt. Itt viszont mértéktelen díjat kell fizetni” – mondta Cromwell, miközben kezét az üzlet fizetőpultjára ragasztva ült. „A kapzsiságon kívül nincs más oka ennek.”

Hamarosan kihívták a rendőrséget, és a beszámolók szerint felszólították a tüntetőket, hogy távozzanak, amit azok körülbelül harminc perc után meg is tettek. Nem világos, hogy a színész hogyan távolította el a kezét a pultról, de később megmutatta a kamerának a tenyerét, amin úgy tűnt, hogy még mindig rajta van az anyag.

Az Utódlás sorozatban is látható Cromwell 1974-ben vált vegetáriánussá, vegánná pedig akkor, amikor a Babe című filmben Hoggett gazdát játszotta. Később úgy emlékezett vissza, hogy a projekt során „rengeteg állattal és állatidomárral dolgoztam. Törődtem a jólétükkel, aztán persze ebédelsz, és ott van előtted a hús, és arra gondoltam, hogy »teljes mértékben át kellene állnom«. Szóval meghoztam ezt a döntést, és ezt megtartottam a forgatás alatt. Amikor visszatértem, belekapcsolódtam a PETA-ba.” Cromwellt többször letartóztatták a PETA-tiltakozásokban történő részvétele miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik