Kultúra

Antal Nimród már majdnem feladta, mikor felkérték a Stranger Things egyik rendezőjének

Gary Miller / FilmMagic / Getty Images
Gary Miller / FilmMagic / Getty Images
A hosszú ideje a tengerentúlon élő filmes az elmúlt tíz évről mesélt.

Nagyinterjút készített a HVG Antal Nimróddal, a több mint tíz éve az Egyesült Államokban élő rendezővel, akit a Stranger Things rajongójaként találtak meg a sorozat készítői, majd a negyedik évad két epizódját is rá bízták.

A Duffer fivéreket a Wayward Pines forgatásán megismert Antal arról mesélt, hogy Hollywoodban igen nehéz elérni egy saját filmig, ez pedig eddig neki annak ellenére sem sikerült, pedig a forgatókönyveit a stúdiók imádták.

Nem vagyok elég jó? – kérdeztem magamtól. Hiszen fel vagyok készülve, alázatos vagyok, normálisan bánok az emberekkel. Elbuktam pár munkát, és azt éreztem: lehet, hogy ennyi volt. […] Bekerültem egy egészségtelen spirálba. Azt vettem észre, hogy minél jobban megmakacsoltam magam, és minél erősebb volt bennem a kérdés, hogy „de miért nem én?”, minél inkább felbukkant az ego, annál távolabb kerültem a céljaimtól.

– mondta, majd hozzátette:

mikor már teljesen feladtam az egészet, és annyit kértem, hogy csak svéd pornót nem szeretnék rendezni, de bármi más jöhet, szép lassan, egymás után három munka jött össze, és ezek közül volt az egyik a Stranger Things.

Matt és Ross Duffer 2019-ben kérték fel a közös munkára, az előgyártás kezdete után röviddel azonban egy két hetesre tervezett leállás következett az épp elindult koronavírus-járvány miatt.

A szünet végül fél évig tartott, erre az időre a rendező azonban ajándékként tekintett, hiszen mindenre fel tudott készülni, hiszen több száz oldalnyi storyboardot rajzolt, és minden jelenetet minden pillanatát ismerte, mire a kamerák mögé lépett.

Antal szerint a közös munkával minden rendben zajlott: saját szerepét nem érezte nehéznek, mert rajongóként, alázattal és szenvedéllyel érkezett, a színészekben pedig nagyon kellemeset csalódott, hiszen nem csak iszonyú profik voltak, de alázatosak és fókuszáltak is.

Az interjúban az epizódok néhány részletére is fény derült: egy hétig például csak víz alatt forgattak, Winona Ryder pedig egy Indiana Jones-ba illő jelenetben is feltűnik majd.

A teljes interjú a HVG oldalán itt olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik