Kultúra

Díjat nyert New Yorkban a Kárpát Rapszódia című magyar koncertfilm

Youtube
Youtube
A klasszikus zenétől a rock and rollig számos stílust felvonultató filmet 2021 decemberében mutatták be.

A Concerto Budapest és Szabó Stein Imre Kárpát Rapszódia című új koncertfilmje a különleges szórakoztató műsorok kategóriájában elnyerte a New York Festivals TV & Film Awards ezüsttrófeáját, a Silver Towert – írja az MTI.

A klasszikus szimfonikus zenét, illetve a magyar és cigány nép- és világzenét egyedülállóan ötvöző Kárpát Rapszódia a világ negyvenkét országából, a legnagyobb televíziós társaságok által nevezett több száz alkotás közül az egyik fő kategóriában (Entertainment Special/ Performing Arts Special) nyert díjat – közölte Szabó Stein Imre az állami hírügynökséggel.

A Keller András művészeti koncepciója alapján megvalósuló, a Concerto Budapest, Snétberger Ferenc, Roby Lakatos, Homoky Gábor és az Old Sounds közös koncertjéből készült egészestés fekete-fehér filmet a Mezzo TV karácsonyi ünnepi programjában mutatták be.

A filmben Brahms, Enescu, Liszt, Sarasate, Snétberger és Roby Lakatos szerzeményei, Homoky Gábor különleges Elvis-átiratai és a népzene alkotnak zenei egységet, eljutva a klasszikus művektől a dzsessz és a rock and roll világáig. A felvételek tizenkét kamerával, televíziós és filmes technikával készültek, a többnapos hang- és képfelvételen pedig negyventagú stáb, illetve kilencven zenész vett részt.

A Kárpát Rapszódia olyan produkciókkal versenyzett a döntőben, mint az amerikai Capital Concerts által az elesett amerikai katonák emléknapján készített 2021 National Memorial Day Concert vagy a Done and Dusted által gyártott Mariah Carey‘s Magical Christmas Special.

A Silver Tower a Szabó Stein Imre, Keller András, illetve a Concerto Budapest közti filmes együttműködés második nemzetközi sikere: két évvel ezelőtt a Velencei Tévéfesztivál előadóművészeti filmek kategóriában nyertek Arany Oroszlánt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik