Kultúra

Egy, a perben tanúskodó pszichológus szerint személyiségzavarokkal küzd Amber Heard

Paul Morigi/Getty Images
Paul Morigi/Getty Images
A mozgalmas keddi nap után a tárgyalás szerdán is folytatódik.

A kapcsolati erőszakkal foglalkozó szakember szerint a színésznő – akit Johnny Depp egy korábbi írásáért 50 millió dollárra perelt, majd Heard kétszer nagyobb összegű perrel vágott vissza – borderline- és hisztrionikus személyiségzavarral is küzd, így felváltva viselkedik áldozatként, illetve „hercegnőként”, sőt, azt is vitatta, hogy a nő poszttraumatikus stressztől (PTSD) szenvedne – írja a Guardian nyomán a HVG.

A cikk szerint a pszichológus arról beszélt, hogy Amber Heard hiába mutatja magát visszafogottnak, kedvesnek és lányosnak, az még nem zárja ki annak lehetőségét, hogy

drámai, szeszélyes és kiszámíthatatlan legyen, hiszen titkon az a vágy vezérli, hogy ne maradjon magára, sőt, a figyelem középpontjába kerüljön.

A borderline-nal küzdők a szakértő szerint labilisak, félnek az elutasítástól, nem képesek önmérsékletre, a felelősséget pedig hajlamosak másra hárítani, sőt, az elfojtott düh is gyakran kirobban belőlük.

A szakvéleményt Depp bahamai nayaralójának házvezetőnője is erősítette, hiszen egy olyan veszekedésről számolt be, amiben Heard az egyik pillanatban még sértegette a férjét, a másikban viszont már ölelgette, és könyörgött neki, hogy ne menjen el.

A keddi tárgyalási napon egy Los Angeles-i rendőrnő is a terembe lépett, aki 2016-ban járt a pár házában – azelőtt, hogy a feleség egy nagy ütésnyommal az arcán tűnt fel a bíróságon, hogy távoltartási végzést kérjen a rendőri intézkedés napján elszenvedett bántalmazás miatt. A nő szerint Heardön látszott, hogy sírt, sérülésnek azonban nem volt nyoma.

A per szerdán folytatódik, Depp ügyvédei pedig továbbra is úgy gondolják, hogy a színésznő hazudott a sérüléseiről, illetve az erőszakról, azért, hogy a volt férje karrierjét megtorpedózza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik