Kultúra

Enrique Iglesias után Tom Jones is fellép idén a főváros legújabb csarnokában

Samir Hussein / WireImage for ABA
Samir Hussein / WireImage for ABA
A walesi legenda az elmúlt húsz évben már szinte rendszeres vendéggé vált Magyarországon.

A férfi kézilabda-Európa-bajnokságra 116 milliárd forintból épült MVM Dome az esemény után a Ferencváros vagyonkezelésébe került, hasznosításáról azonban egészen mostanáig nem esett szó, Kubatov Gábor csütörtöki bejelentése azonban arra engedett következtetni, hogy részben koncerthelyszínként fogják azt hasznosítani.

Az FTC-elnök posztjában az első nagy nevet is bejelentette: eszerint június 12-én Enrique Iglesias lép majd fel az arénában, most pedig egy újabb névre derült fény:

biztossá vált, hogy Tom Jones július 12-én itt fogja pótolni a háború miatt biztosan elmaradó kijevi koncertjét.

A nyolcvanegy éves walesi énekes június közepén induló, több mint ötven állomásos európai és amerikai turnéja során látogat majd el a fővárosba.

A közel hatvan éve aktív Jones 1963-ban alapította meg az első zenekarát, 1965-ben pedig az It’s Unusual-lel máris meghódította a slágerlistákat, később pedig saját showműsort is kapott, sőt, filmekben – köztük a Támad a Mars!-ban – is szerepelt.

A 2006-ban II. Erzsébet királynő által lovaggá ütött énekes lemezeit 1965 óta több mint 150 millió példányban adták el. Ez főként az elképesztő energiájának köszönhető, hiszen tavaly már a negyvenkettedik stúdióalbumát adta ki (Surrounded by Time), a koncertturnéi pedig szinte megállás nélkül követik egymást, így Magyarországon már nyolcadszorra (2001, 2009, 2011, 2014, 2017, 2019, 2021) láthatják a rajongók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik