Kultúra

Színdarab lesz az ifjú Orbán Viktor és Antall József találkozásából

Fecske Dávid Facebook
Fecske Dávid Facebook

Hatszázezer forinttal támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pozsgai Zsolt A miniszterelnök és a fiú című darabjának létrejöttét és színpadra állítását, vette észre a Magyar Hang. A darab premierje a Thália Színház Arizona stúdiószínpadán lesz majd, és azt is tudni lehet, hogy Antall Józsefet Szabó Sipos Barnabás, Orbán Viktort pedig Fecske Dávid játssza.

A Kálomista Gábor vezette Thália Színház honlapjáról egyébként az alábbi derül ki a darab tartalmáról:

1990. október 29. A Magyar Parlament liftje elakad két emelet között, a fülkében két politikus: a miniszterelnök és az ellenzéki párt fiatal vezetője. Egy viharos parlamenti ülés után vannak, ahol a Fiú hazugsággal vádolta meg a Miniszterelnököt. Szenvedélyes vita kezdődik meg közöttük, a vita nyomán felsejlik a rendszerváltás történelmi és politikai háttere, személyes szerepük az átalakulásban és a jövő…

– így ismertetik a darab tartalmát, de az is kiderül belőle, hogy a szerző a fiatalokat is szeretné megszólítani, akik keveset tudnak az akkori bonyodalmakról, a rendszerváltozás ellentmondásairól.

Pozsgai a Magyar Nemzetnek interjút is adott a darabról, és azt mondta, Antall „szinte fiának tekintette” Orbán Viktort, akiben szerinte a politikai örökösét is látta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik