Kultúra

A bombák földjén Oscar-díjas rendezője, Kathryn Bigelow a Netflixnek rendez

Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Kathryn Bigelow, az első Oscar-díjas női rendező Aurora címmel forgat disztópikus thrillert a Netflixnek. Bigelow A bombák földjén című háborús filmjéért kapta meg az amerikai filmakadémia díját, most pedig a friss Oscar-díjas Jane Campion után, aki szintén a streamingszolgáltatónak készítette A kutya karmai közt című westernt, ő is a Netflixnél kezdi új projektjét, az Aurorát.

Az új film David Koepp júniusban megjelenő, azonos című regényén alapszik, a forgatókönyvet maga az író készíti. Koepp olyan filmek forgatókönyvét jegyzi, mint a Mission: Impossible vagy a Jurassic Park. A film a Hollywood Reporter szerint

egy katasztrofális, világméretű válság közepette a társadalmi rend összeomlásával küzdő szereplők sorsát követi.

A regény az Illinois állambeli Aurorában játszódik, ahol Aubrey Wheeler és tizenéves fia egy óriási áramkimaradás közepette beköltözik Wheeler elhidegült bátyja, a Szilícium-völgy egy vezérigazgatója bunkerébe, melyet a sivatagban az efféle apokaliptikus eseményekre épített. Találkozásuk globális és személyes számvetésekhez vezet. Bigelow a 2017-es Detroit óta nem rendezett nagyjátékfilmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik