Kultúra

Julie Heiland – Diana, a szívek királynője (X)

London, 1978. A tizenhét éves Diana Spencer egy pólómérkőzésen vesz részt. Mivel a fiatal lány az ország egyik legtiszteletreméltóbb nemesi családjából származik, nem idegen tőle ez a nagyvilági közeg. Otthonosan mozog az előkelő látogatók közt, és hamarosan flörtölni kezd Nagy-Britannia trónörökösével, Károly herceggel. Kevesebb mint három évvel később, 1981 júliusában az ifjú pár és 3500 meghívott már az évszázad esküvőjét ünnepli a Szent Pál-székesegyházban. Diana a királyi család szigorú protokolljának nem tud megfelelni, ezért a beilleszkedés mindennapos kihívást jelent számára. Bár Károly nem viszonozza szerelmét, és Diana magányosnak, kirekesztettnek érzi magát az udvarban, a szívek imádott hercegnője mégis megtalálja a maga útját. A világ hamarosan a lábai előtt hever…

Ma már jó néhány könyv létezik a walesi hercegnőről. Julie Heiland könyve a “Szívek Királynőjéről” a regényes életrajzokat bemutató könyvsorozatban jelent meg, lapjain szinte filmszerűen peregnek az események,

Tényekre alapozva, de mégis regényként meséli el Diana Spencer történetét, a találkozástól az eljegyzésen és házasságon át a válásig. Diana drágán fizetett álmáért, hogy feleségül menjen hercegéhez és családot alapítson vele. Életében ikon volt, halálában legendává vált. Története még húsz évvel a párizsi tragédia után is lenyűgözi az embereket.

Diána 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fajeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt. Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre.

A hercegné halálának okait sokan a mai napig vitatják. Léteznek összeesküvés-elméletek, amelyek szerint Diánát a brit titkosszolgálat gyilkolta volna meg, erre azonban nincs ismert bizonyíték. Sokan valószínűtlennek tartják, hogy az MI6 a hercegné életére tört volna. Diána szeretőjének apja, Mohamed al-Fajed viszont továbbra is kitart a politikai gyilkosság feltevése mellett, és mindent megtesz ennek bizonyítása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik