Kultúra

Az Alec Baldwin által véletlenül lelőtt operatőr szülei Kijevben ragadtak

Halyna Hutchins, az Alec Baldwin által véletlenül lelőtt operatőr szülei az oroszok által ostromlott Kijevben ragadtak, számolt be az operatőr férje, Matt Hutchins privát Twitter-oldalán az Independent beszámolója szerint. Halyna Hutchins ugyanis ukrán származású volt, szülei, Olga és Anatolij Androsovics pedig jelenleg az ukrán fővárosban vannak. Mint a tweet fogalmaz, az operatőr szülei „a legrosszabbra készülnek”.

Matt Hutchins elmondása szerint Halyna anyja most is ugyanabban a kórházban dolgozik, ahol már három évtizede, egyrészt, mert a „hazájának szüksége van rá”, másrészt azért, mert nem tudnák elhagyni a várost. Halyna testvére, Szvetlána sikeresen elmenekült Romániába hároméves kislányával, és Nyugat-Európa felé tart.

Halyna Hutchins Zsitomirban született 1979-ben, a Kijevi Nemzeti Egyetemen újságíróként diplomázott, később Los Angelesben szerzett filmes diplomát. Tavaly októberben, a Rust című film forgatásán történt balesetben vesztette életét: Alec Baldwin kellékfegyverébe ugyanis éles lőszer került, a fegyver elsült, és eltalálta az operatőrt, aki belehalt a sérüléseibe. Férje mellett kilencéves kisfia gyászolja, az operatőr családja azóta beperelte a baleset több érintettjét, köztük Baldwint is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik