Kultúra

A kiégett, de még meleg villlanykörtének jobb íze van, mint az újnak

Weird Universe
Weird Universe
Legalábbis egy, azokat ötven évvel ezelőtt tucatszámra fogyasztó amerikai elítélt szerint.

Az emberek meglepőnél meglepőbb dolgokat képesek megenni: vannak, akik a sült pókokra, mások pedig a rohasztott madarakra és cápákra esküsznek, léteznek azonban olyan emberek is, akik nemes egyszerűséggel üveget esznek.

A trükköt a világ számos részén bevetik – köztük világhírű bűvészek, illetve egyszerű, megélhetésüket ebből szerző emberek –, sokan azonban mindössze azért teszik ezt, hogy az ellenállhatatlan késztetést leküzdjék magukban.

Ilyen lehetett Frank P. Reese is, akire épp ötven évvel ezelőtt, 1972 márciusában figyeltek fel az amerikai lapok.

Az ekkor a texasi McKinney egyik fogházában büntetését töltő férfiról az El Paso Times március 25-én tett közzé egy cikket, ami szerint a helyi seriff, Tom Montgomery bejelentette:

szüksége van egy halomnyi kiégett villanykörtére, hiszen az egyik fogvatartott sorban eszi őket.

A lap magát Montgomery-t is megszólaltatta, aki arról beszélt, hogy először január elején tűnt fel neki az eset, mikor a negyvennégy éves Reese cellájából már a sokadik darab tűnt el.

Weird Universe A Binghamton Press and Sun-Bulletin 1972. március 25-i számának részlete

A rejtélyt rövidesen egy másik rab oldotta fel, aki bevallása szerint saját szemével látta, ahogy társa elfogyaszt egy darabot, így Reese rövidesen nagyobb közönség előtt – a seriff, a helyettesei, illetve újságírók jelenlétében –

tizennégy villanykörtét

evett meg gyors egymásutánban, majd elmesélte, hogy

nem egyszerűen csak a nélkülözésekkel teli gyerekkora óta fogyasztja őket, de kedvence is van: a kiégett, de még meleg darabok.

Weird Universe Az El Paso Times 1972. március 25-i cikke

A sajtósok egyike természetesen feltette a kérdést, miszerint számíthat-e a férfi bármiféle büntetésre, a seriff azonban csak annyit válaszolt:

Nem, egyszerűen csak nem akarom, hogy még többet egyen meg belőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik