Kultúra

Imádták a Squid Game-et az amerikai színészcéh díjátadóján

Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Huszonnyolcadik alkalommal osztották ki a Screen Actors Guild (SAG) díjakat, amelyet az amerikai filmszínészcéh, a SAG-AFTRA oszt ki az elmúlt év legjobb tévés és mozis teljesítményaiért. Az Öröklés és a Ted Lasso, de a Squid Game és a CODA is nyert, színészek közül többek között Michael Keaton, Kate Winslet és Will Smith örülhetett, Helen Mirren életműdíjat kapott.

A tévés kategóriákban a legjobb férfi főszereplő díját a tévéfilmek/minisorozatok mezőnyében Michael Keaton nyerte a Dopesick című Hulu-sorozatért, ugyanezen kategória női legjobbja Kate Winslet lett az Easttowni rejtélyekkel. A drámai sorozatok között a legjobb férfi főszereplő a Squid Game színésze, Lee Jung-jae lett, de a legjobb női főszereplő is ebből a sorozatból került ki Jung Ho-yeon személyében. A komédiasorozatok között a legjobb férfi alakítás díját Jason Suedikisnek ítélték a Ted Lassoért, a legjobb női alakításért pedig Jean Smart kapott díjat a Hacks című HBO-sorozatért.

Szintén az HBO örülhetett a legjobb szereposztás drámai sorozatban kategória kapcsán: itt az Utódlást díjazták, míg ugyanezen díjat a vígjátéksorozatok között a Ted Lasso kapta. A SAG oszt szereposztás-díjat a kaszkadőrcsapatok között is, itt a Squid Game győzedelmeskedett.

A mozis kategóriákban Will Smith hozta el a legjobb férfi főszereplő díját a Richard királyért, a legjobb női főszereplő Jessica Chastain lett a Tammy Faye szemeiért. A mellékszereplők között Troy Kotsur, a CODA szereplője nyert, ezzel ő az első siket színész, aki SAG-díjat kapott, a női mellékszereplők között pedig Ariana DeBose kapta az elismerést a West Side Story Anitájaként. A mozifilmes szereplőgárdák közül a CODA lett a legjobb, a kaszkadőrcsapatok közül pedig a Nincs idő meghalni című Bond-film.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik