Kultúra

Egy száznyolc éves angol nő szerint a napi egy pohár vörösbor a hosszú élet titka

Brampton Lodge / Facebook
Brampton Lodge / Facebook
Julia Iverson ma is aktív életet él.

Az 1914-ben, Dániában született, a második világháború alatt Kenyában szolgált Julia Iverson nemrég egy warringtoni idősek otthonában ünnepelte a száznyolcadik születésnapját – adta hírül a BBC, aminek riportere természetesen a hosszú élet titkáról is megkérdezte az idős nőt.

A válasz nem volt túlzottan meglepő:

mindössze napi egy pohár vörösbor kell hozzá.

A három lányát felnevelő hölgynek öt unokája, illetve három dédunokája mellett az ország számos részéből küldtek üzeneteket, illetve képeslapokat – köztük II. Erzsébet királynő, akinek évek óta érkező lapjait nézve Iverson mindig megállapítja, hogy a nála közel tizenhárom évvel fiatalabb, alig két hónap múlva kilencvenhatodik születésnapját ünneplő uralkodó milyen csinosan öltözködik.

Julia Iverson a cikk szerint ma is aktív életet él, örömmel vesz részt hosszú beszélgetésekben, sőt, miután nemrégiben az e-mailek létezéséről is tudomást szerzett.

Az 1918-as spanyolnátha-járvány mellett több pandémiát is túlélt nő az elmúlt két évben kétszer is pozitív Covid-tesztet adott, de mindkétszer enyhe tünetekkel vészelte át a betegséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik