Kultúra

Szexuális zaklatással vádolják a 2017-ben elhunyt Jerry Lewist

Jacques Loew / Jacques Loew / Photo12 via AFP
Jacques Loew / Jacques Loew / Photo12 via AFP

Több színésznő vádolta meg szexuális zaklatással Jerry Lewist, a ’60-as-’70-es évek népszerű komikus színészét abban a rövid dokumentumfilmben, melyet a Vanity Fair publikált. A dokut az a Kirby Dick és Amy Ziering jegyzi, akik az Allen kontra Farrow című, Mia Farrow Woody Allen elleni vádjairól szóló HBO dokusorozatot is készítették. A kisfilmben többek között Karen Sharpe és Hope Holiday beszél arról, hogy a 2017-ben elhunyt Lewis erőszakoskodott velük.

Sharpe az 1964-es Szabálytalan szabályos című vígjátékban játszott Lewisszal, aki egy jelmezpróba alkalmával mindenkit kiküldött a szobából, fogdosni kezdte a színésznőt, majd lehúzta a cipzárját. Sharpe elmondása szerint először lefagyott a döbbenettől, ám aztán leállította Lewist, mondván, nem tudja, hogy ez elvárás-e a női főszereplőitől, de ő nem csinál ilyesmit.

Látszott rajta, hogy dühös. Úgy éreztem, soha nem történt még vele ilyen

– idézte fel a színésznő. Sharpe nem hagyhatta ott a forgatást, mert kötötte a szerződése, ám a forgatásból hátralévő időben a szereplőgárdának meg volt tiltva, hogy Sharpe-hoz szóljon, csak a rendező és asszisztense állhatott szóba a színésznővel. Lewis maga szintén nem vett tudomást a jelenlétéről, és nem volt hajlandó próbálni sem vele, kizárólag a közös jeleneteik felvételén szólt hozzá.

A film másik nyilatkozója, Hope Holiday az 1961-es A nők kedvence című filmben alakította Lewis partnerét. Az első forgatási napon Lewis az öltözőjébe hívta Holidayt, majd megnyomott egy gombot, amely bezárta az ajtót.

Aztán elkezdett beszélni hozzám. »Tudod, nagyon vonzó lehetnél, de mindig nadrágot hordasz. Sosem láttalak szoknyában. Csinos lábaid vannak és jók a cickóid.« Aztán elkezdett a szexről beszélni nekem. Disznóságokat mondott, és miközben beszélt, nyitva volt a slicce, aztán előbukkant az a csúfság, és elkezdte kiverni magának. Rettegtem… csak ültem ott, és nagyon szerettem volna eljönni

– mondta Hope Holiday a filmben, melyet a Vanity Fair oldalán lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik