Kultúra

Meghalt Frank Pesce színész, akinek az élete ihlette A bűn utcája című filmet

Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP
Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP

75 éves korában meghalt Frank Pesce karakterszínész, aki többek között az első két A Beverly Hills-i zsaru filmben szerepelt, illetve olyan tévésorozatokban, mint a Miami Vice, a Ki a főnök? vagy a Jake meg a dagi. Pesce február 6-án hunyt el a burbanki Providence Saint Joseph Medical Centerben demencia szövődményei miatt – közölte barátnője a Hollywood Reporterrel.

Az 1946. december 8-án New Yorkban született Pesce több mint négy évtizeden át dolgozott színészként. A képernyőn 1976-ban debütált, legismertebb szerepei az első két Beverly Hills-i zsaru-filmben voltak: az 1984-es eredetiben a nyitójelenetben egy cigarettavásárlót alakított, az 1987-es folytatásban pedig egy Carlotta nevű gengsztert, akit Alex Foley (Eddie Murphy) azzal vádol, hogy zsaru. De feltűnt a Top Gunban és a Donnie Brascóban is.

Pesce A bűn utcája (29th Street,1991) című filmben forgatókönyvírói kreditet is kapott, amely egy nagyon szerencsés emberről, Frank Pesce-ről és az ő meglehetősen szerencsétlen apjáról szólt. Ezt a filmet Pesce valódi családjáról mintázták, maga Frank Pesce is szerepelt benne, de a saját bátyját játszotta (a borítófotó jobb szélén látható).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik