Kultúra

Hétfőn kezdődik az ingyenes online japán filmfesztivál

Getty Images
Getty Images

Az elmúlt évek japán filmterméséből 20 alkotást láthatnak az érdeklődők a JFF Online Japán Filmfesztiválon február 14. és 27. között – írja az MTI.  A fesztivál során az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal ingyenesen tekinthetőek meg a filmalkotások.

A Japán Alapítvány Budapesti Irodája rendezésében megvalósuló fesztivál idei kínálatában szerepel többek között Kuroszava Akira A vihar kapujában című klasszikusa, az Awake című kortárs alkotás, valamint Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nisikava Miva a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmje.

A fesztiválon a nagy népszerűségnek örvendő friss alkotásoktól kezdve az animéken és klasszikusokon át a japán gasztronómiai és harcművészeti dokumentumfilmekig 2022-ben is számos kiemelkedő művet láthatnak az érdeklődők. A filmvetítések mellett online előadások és beszélgetések is színesítik a programot.

A fesztivál részletes programja ezen a linken érhető el, ahol az esemény ideje alatt minden nap elérhető mind a húsz alkotás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik