Kultúra

Tom Hardy leköpte Armie Hammert, majd megkapta a Mad Max főszerepét

Youtube
Youtube
Pedig akár Eminem is lehetett volna a befutó.

Az A Mad Max – A harag útja (2015) szereplőválogatása keményebb volt, mint egy hullámvasutazást követő maratonfutás – legalábbis erre enged következtetni Kyle Buchanan nemsokára megjelenő kötete, a Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road (Vér, verejték és króm: A Mad Max: A harag útja vad és igaz története), aminek egy részletét a Variety közölte.

A film főszereplője, Max Rockatansky szerepére eszerint három színész volt igazán esélyes: Tom Hardy, Armie Hammer és Jeremy Renner, akik a hosszú meghallgatási procedúra során olyan sztárok esélyeit nullázták le, mint Michael Fassbender, Heath Ledger, vagy épp Eric Bana.

A célegyenesbe érve a verseny egyre kiélezettebbé vált, a könyv szerint azonban Hardy egyértelmű befutónak tűnt, a végső lökést azonban talán egy köpés adta meg:

egy ponton Hardy és Hammer együtt olvastak fel a forgatókönyvből, mikor Hardy összeszorította a fogait, és egyszerűen leköpte a társát.

Hammer reakciója meglepő volt: a rendezőhöz, George Millerhez fordult, majd kijelentette, hogy a másik jobban megérdemli a szerepet.

A könyv szerint maga Miller is egyetértett ezzel, hiszen ugyanazt érezte, mint amikor Mel Gibson, az első film főszereplője állt előtte:

volt ott valami furcsa sárm, valami állatiasság. Nem tudod, mi történik benne mélyen, de mégis elképesztően vonz

– mondta.

A kötet a filmmel kapcsolatos legfurcsább legendát is megerősíti: eszerint a rendező a casting korábbi fázisában valóban gondolt arra, hogy Eminemet kéri fel a főszerepre, mivel a 8 mérföldben nyújtott alakíta miatt úgy érezte, megvan benne, amit keres.

Meg is keresték a zenészt, aki egészen addig talán benne is volt a dologban, míg nem derült ki, hogy a forgatás jó része Ausztráliában folyna, az otthonát ugyanis nem akarta elhagyni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik