Kultúra

Nem rendez szuperhősfilmet, mert azokban nincs dugás

Roy Rochlin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Roy Rochlin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP

Steven Soderbergh azt mondta, hogy nem valószínű, hogy nagy franchise blockbuster filmet fog rendezni, mert azokban „nincs dugás”. Az Ocean’s Eleven rendezőjét a Daily Beastnek adott friss interjújában arról kérdezték, hogy gyakran megkeresik-e, hogy szuperhősfilmeket rendezzen, és kifejtette, hogy egyszerűen nem is tudná, hol kezdje.

Az ízlésbeli különbséget megvitatva Soderbergh tisztázta, „nem arról van szó, hogy úgy érzem, hogy ez valamilyen módon alacsonyabb rendű”, és hogy egyszerűen csak ebből a szempontból hiányzik a képzelőereje, ahhoz, hogy megértse azt a világot, amelyben nincs dugás, viszont „meg lehet hajlítani az időt, dacolni lehet a gravitációval és sugarakat is tudnék lövöldözni az ujjaimból”.

Nem tudnám, hogyan mondjam meg az embereknek, hogyan viselkedjenek egy olyan világban, ahol a szex nem létezik.

A közönség ízlésének tiszteletben tartásáról hozzátette: „Ha az emberek meg akarják tapasztalni azt az univerzumot, az rendben van. Filmkészítőként egyszerűen nem tudom, hol kezdjem el.”

A rendezőt egyébként megkérdezték a fiktív pandémiát bemutató, Fertőzés című 2011-es filmjéről is, melyet a koronavírus-járvány idején tömegek néztek meg újra, és elmondta, hogy a filmjük legnagyobb hibája az volt, hogy nem számoltak a tömeges oltásellenességgel:

Ostoba módon nem gondoltuk, hogy az emberek, ha lehetőséget kapnak arra, hogy ne legyenek betegek, nem fognak élni vele. Egyszerűen nem jutott eszünkbe, hogy ez tömegesen megtörténjen. Azt hiszem, mindig is feltételeztük, hogy az emberek egy kis százaléka ezen az állásponton lesz, de általában véve az emberek örülnének, ha védettek lennének. Igen… ezt nagyon elszalasztottuk.

Soderbergh egyébként most újabb folytatást készít a Magic Mike című vígjátékhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik