Kultúra

Bruce Willis olyan tempóban ontja a rossz filmeket, hogy saját Arany Málna-kategóriát kapott

308 Ent - BondIt Media Capital / Collection ChristopheL / AFP
308 Ent - BondIt Media Capital / Collection ChristopheL / AFP
A jelöltek között helyet kapott Ben Affleck és Amy Adams is.

Egy nappal az Oscar-jelöltek bejelentése előtt nyilvánosságra hozták az év legrosszabb filmjeinek osztott Arany Málna-díjak jelöltjeit (a teljes listát itt lehet megnézni). A versenyt most először kiterjesztették a streaming-szolgáltatók felhozatalára is, nehogy lemaradjanak a nagyobb presztízsű, de unalmasabb unokatesók – az Oscar és a BAFTA – szabályaitól.

Kínzásra alkalmas musicalek, izgalommentes thriller-lenyúlások, egy közel két órás termékelhelyezés-mozi, és több Bruce Willis, mint amit bármelyik kiéhezett néző gyomra meg tudna emészteni. Egy szó, mint száz, 2022 nem hagyta cserben az Arany Málnát

– összegzi az évet a díjakat osztó szervezet. A mezőnyt idén a Netflixes Diana: A musical című alkotása vezeti kilenc jelöléssel, ezt pedig öt-öt jelöléssel követi a Space Jam 2, valamint két thriller: a Nő az ablakban és a Karen. Az év nagy befutója azonban már egész biztosan Bruce Willis, aki 2021-ben annyi Arany Málna-gyanús filmben szerepelt – egész pontosan nyolcban –, hogy külön kategóriát szenteltek az alakításainak. Azért persze még mindig lehet izgulni, hogy a nyolc film közül vajon melyikért fogja megkapni a díjat.

Bár ekkora megtiszteltetés nem érte őket, de azért reménykedhet még legrosszabb színésznek járó elismerésben Ben Affleck, Mel Gibson, Megan Fox, LeBron James, Mark Wahlberg, és Amy Adams is, utóbbit főszereplő és mellékszereplő kategóriában is érdemesnek tartották a jelölésre. Amúgy többször is akadt már példa arra a filmtörténetben, hogy valaki egy évben gyűjtse be az Oscar- és az Arany Málna-jelölést is egy szerepért, de nem túl valószínű, hogy Willisnek idén összejönne ez a bravúr. Kedden mindenesetre ez is kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik