Kultúra

Julia Roberts megpecsételi Richard Nixon sorsát új sorozatában

Az Oscar-díjas színésznő Martha Mitchellt, egy ellentmondásos és szabadszájú politikusfeleséget alakít, aki elsőként kötötte Nixon nevét a Watergate-botrányhoz a nyilvánosság előtt.

Előzetes érkezett a Gaslit című politikai thrillersorozathoz, amelyben Julia Roberts a hatvanas-hetvenes évek Amerikájának egyik legellentmondásosabb nőjét alakítja. Martha Mitchell elsősorban arról volt ismert, hogy az Egyesült Államok főügyésze, John N. Mitchell feleségeként nem volt túl diszkrét a politikai pletykákkal kapcsolatban, a férje által a birtokába jutott információkat előszeretettel szellőztette meg a sajtónak.

Ő volt az első, aki nyilvánosan beszélt Richard Nixon érintettségéről az 1972-es Watergate-botrányban, amelybe aztán végül az elnök belebukott, és lemondásra kényszerült. A nő komoly fejtörést okozott a Fehér Háznak, emiatt napokig fogva tartották a szállodában, nehogy még több bajt okozzon fecsegése miatt, az incidens alatt meg is sérült.

Mitchell filmre kívánkozó történetéről Robbie Pickering készített sorozatot, aki korábban többek közt a Mr. Robot írójaként is tevékenykedett. A főszerepben Julia Roberts lényegül át nagyszájú médiaszemélyiséggé, férje szerepében teljesen eltűnik Sean Penn a főügyész maszkja mögött, de Dan Stephens és Betty Gilpin is felbukkan mellettük. A Gaslit április 24-én debütál a Starz platformon, hazai megjelenésről egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik