Kultúra

21 éves börtönbüntetést kapott Joe Exotic, a Tiger King főszereplője

AFP PHOTO / NETFLIX
AFP PHOTO / NETFLIX

Egy évvel mérsékelték Joe Exotic börtönbüntetését a 2020-ban meghozott ítélethez képest. A BBC híre szerint így a veszélyeztetett fajokból illegális állatkertet berendező és az állatokkal kereskedő Exotic – valódi nevén Joseph Maldonado-Passage – 21 évet tölthet a börtönben. Azért ítélték el, mert 2017-ben bérgyilkost fogadott, hogy megölessen egy állatvédő aktivistát, Carole Baskint.

Noha a Baskin elleni merénylet nem sikerült, Exotic szándékait komolynak ítélte a bíróság. A férfi illegális üzelmeiről, állatokkal szembeni kegyetlenkedéseiről és extravagáns stílusáról két éve népszerű sorozat készült Tiger King címmel, aminek azóta folytatása is készült, igaz, az kevesebb embert mozgatott meg.

Kapcsolódó
Mint végignézni egy karambolt - ezért lett a trashtévézés csúcsteljesítménye a karantén kedvence
Azt már aligha újdonság bárkinek, hogy a Tiger King a világkarantén olyan alapkelléke, mint a házi kenyér vagy a húsztekercses vécépapír. De miért rajonganak az efféle trashért és a trashvilág figuráiért olvasott, kulturált emberek is? Miért nyűgöznek le minket az olyan képtelen karakterek, mint Joe Exotic?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik