Kultúra

Viszkisüveg alakú sírkövet állíttatott részeges férjének egy amerikai nő

Two Egg TV / Youtube
Two Egg TV / Youtube
A fenyegetés gyorsan valósággá vált.

A világ számos részén találkozhatunk érdekes síremlékekkel, a példákért pedig egyáltalán nem kell messzire mennünk, hiszen a Kozma utcai zsidó temetőben két apró autót, Balatonudvariban pedig szív formájú faragott köveket találunk.

Hasonló furcsaságok a tengerentúlon is felbukkannak, az alabamai Clayton egy sírkertjének viszkisüvegeket megidéző darabjánál bizarrabbat azonban nem könnyen találhatunk.

Az alig huszonkilenc évesen, 1863-ban elhunyt William T. Mullen három évvel korábban költözött a városkába, ahol nem kerülte el sokáig a szerelem: ugyanabban az évben, szeptember 11-én feleségül vette a megyei börtön vezetőjének lányát, Mary Williams-t.

A nyugalom és felhőtlen boldogság nem tartott sokáig: Alabama a következő év januárjában kilépett az Unióból, rövidesen pedig kezdetét vette az amerikai polgárháború (1861-1865), amiben Mullen a konföderációs erők katonájaként villámgyorsan alhadnagyi rangig jutott.

Két hónap után a elege volt a fegyverzajból, és hazatért, a pár élete ezután azonban már nem volt túl boldog, hiszen 1862-ben hiába született meg a lányuk, William mégis inkább az alkoholt választotta.

Felesége a helyzet egyre rosszabbra fordulásával számtalanszor kijelentette:

ha az ital okozza a férfi halálát, akkor készüljön fel arra, hogy viszkisüveg alakú sírt fog neki állítatni.

Így is történt – a következő évben William elhunyt, özvegye pedig úgy döntött, hogy

egy helyett egyenesen két, különböző méretű üveget is kifaragtat, egyet-egyet a sírgödör két oldalára állítva.

Whiskey Bottle Tombstone

Ajánlott videó

Olvasói sztorik