Kultúra

Koncz Zsuzsa: Kóbor János volt az indulásom utolsó tanúja

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI
Az énekesnőt karrierje hajnalán az Omega kapacitálta a folytatásra.

Érthető módon megviselte Kóbor János halála, de igyekszik nem foglalkozni túl sokat az elmúlás gondolatával – derül ki a Blikk interjújából, amelyet Koncz Zsuzsával készítettek.

Az énekesnő jövőre jubileumot ünnepelhet – hatvan éve lesz a pályán –, ennek kapcsán felidézte, hogyan is indult a karrierje, és mekkora szerepet játszott benne a decemberben elhunyt sztár az Omegával együtt.

Nagyon fontosak voltak nekem mindannyian, hiszen a Ki Mit Tud után ők kapacitáltak, hogy folytassam, csináljam. És szépen, sorban mind elmentek Laux, majd Benkő. Kóbor János volt az utolsó tanúja annak a bizonyos Omegás indulásnak. Beszéltünk időről időre, az ősszel kicsit többet. A hatvanadik jubileumuk kapcsán több külföldi stáb érdeklődött az Omega és az egész magyar baet-rock mozgalom kezdeteiről. Németországból, Lengyelországból, ahol én is sokat szerepeltem, koncerteztem engem is megkerestek. Meckyvel ezért többet is beszélgettünk a régi dolgokról, amitől még nehezebb megküzdeni egy ilyen drámai veszteséggel

– nyilatkozta az énekesnő.

Kóbor halálát követően Koncz sok másik zenészhez hasonlóan közösségi oldalán méltatta a legendát. „Te csodált egyetemista voltál, én kis gimis” – írta posztjában. 

Az énekesnő arról is mesélt a lapnak, hogy a Szabadnak születtél című turnéját tavaly tavasz óta harmadszor kellett leállítani előbb a járványhelyzet miatt, legutóbb pedig azért, mert Koncz berekedt a koncert előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik