Kultúra

Akár Dobó Katát is láthattuk volna Brad Pitt mellett a Trójában

Erősebb igen / Youtube
Erősebb igen / Youtube
A casting utolsó fordulójáig jutott, mikor már csak ketten voltak versenyben a szerepért.

Az Oscar-jelölését szoborra nem váltó, de a mozipénztáraknál nagyot futó Trója (2004) a kétezres évek közepén a világ legismertebb színészeit vonultatta fel, Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom és Sean Bean nevét hallva pedig a nők és férfiak egyaránt rohantak jegyet venni rá.

Számukra a szerep karrierjük fontos állomása volt, őket azonban távolról sem ez tette világszerte ismertté – ellentétben a balettről előbb topmodellé, majd színésznővé váló Diane Krugerrel, akit azóta félszáz filmben – köztük a Becstelen brigantyk-ban – láthattunk.

Lehetett volna ez azonban egészen másként is – derült ki az Erősebb igen nevű Youtube-csatorna egyik adásából, ahol Dobó Kata kijelentette:

a casting harmadik, és egyben utolsó köréig jutott, majd a rendező kettejük közül végül Krugert választotta

vette észre a Life.hu.

Az azóta már rendezőként is aktív Dobó hozzátette:

volt egy hét, amikor gondolkoztak mindkettőnkben. Nem tudom, milyen élete van Diane Krugernek, biztos boldog, tudom, hogy született egy kislánya, fantasztikus karrierje van, csodálatos színésznő. Az nem volt egy olyan szerep, amiben mindent meg lehetett mutatni, nagyon szépnek kellett lenni. De hát német rendezője volt, én ezzel tudnám magyarázni. Ha Szabó István rendezte volna, lehet, engem választ. De még az is lehet, hogy valamit mégis jobban, többet tudott, vagy jobban úgy, ahogy a rendező elképzelte… Abból nehéz volt felállni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik