Kultúra

Újabb rendhagyó alkotások kortárs magyar íróktól és fotográfusoktól (x)

Érzékenyítő kulturális program a Mastercardtól.

Decemberben, a Mastercard kultúratámogató projektjének következő állomásaként, 20/21 névvel ismét érzékenyítő kampánnyal jelentkezik a fizetéstechnológiai cég és szakmai partnere, a Könyves Magazin. A projekt kiemelkedő kortárs írók és elismert fotográfusok együttműködésében olyan fontos társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, mint a digitalizáció, a szegénység és a környezetvédelem. A kampányhoz – többek között – olyan népszerű szerzők csatlakoztak, mint Cserna-Szabó András, Dragomán György, Halász Rita, Háy János, Kemény István, Szécsi Noémi, Tompa Andrea vagy Zalán Tibor, és olyan kiváló fotográfusok, mint A Fehér Vera, Barta Zsolt Péter, Dezső Tamás, Gáti György és Pecsics Mária.


Urbán Ádám: Odyss Contortion Mongóliából a Fővárosi Nagycirkuszban, 2020

Tavaly decemberben a Mastercard nagyszabású kultúratámogató programjának felvezető kampányaként indult el a 20/20 projekt. Ennek folytatásaként jelenik meg idén decemberben a Mastercard 20/21 projekt, amelynek célja, hogy művészeti eszközökkel, személyes történeteken keresztül mutassa be és hozza közelebb az olvasókhoz napjaink legfontosabb témáit. A program fókuszában szereplő társadalmi ügyeket, értékeket hangsúlyozva 20 kiemelkedő kortárs szerző írt fikciós szövegeket, amelyekhez kapcsolódva a Magyar Fotóművészek Szövetségének 21 prominens fotográfusa készített képeket.


Dezső Tamás: Cube / Kocka, 2019

A 20/21 projekt a társadalmi felelősségvállalás nézőpontváltására hívja fel a figyelmet. Az olvasás arra tanít minket, hogy különböző szemszögből vizsgáljunk meg kérdéseket, és ebben most 20 író és 21 fotós segít. A történetek különböző eszközökkel beszélnek valóságunkról, ami soha nem egyféle, hanem sokféle, és a közös jövőnk megértése érdekében szükséges nyitottan fordulnunk mások valóságához is.

Schild Tamás: Esti mese: Özvegyasszonyok odahaza. Somogy, 2018

A 20/21 projekt nem csupán írói vagy fotográfusi alkotásokban gondolkodik, hanem létrehozza azt a szinergiát, melyre oly nagy szüksége van a hazai művészeti szcénának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik