Kultúra

Billie Eilish 11 évesen találkozott a pornóval, ami rémálmokat okozott neki

Valerie Macon / AFP
Valerie Macon / AFP
Szerinte az élmény rombolta az agyát és jó időre tönkretette a szexszel való kapcsolatát is.

Billie Eilish Howard Stern rádióműsorában mesélte el, milyen hatással volt az életére, hogy 11 éves korában látott abuzív és erőszakos pornófilmet. Ma már lesújtja, ha erre gondol, de korábban menőnek gondolta, és szerinte a rossz példa miatt volt képtelen nemet mondani sok dologra, mikor elkezdett ismerkedni a szexszel. A napokon belül 20. életévét betöltő énekesnő szerint a pornó egy szégyen, és különösen azt kritizálta, ahogy a női testet ábrázolja és tárgyiasítja.

Korábban nem értettem, hogy ez miért káros. Azt hittem, így tanuljuk meg a szexet. Még érveltem is mellette. Én voltam az, aki nyíltan beszél róla, és nagyon menőnek tartja, hogy nincs problémája ezzel

– mondta a BBC tudósítása szerint Eilish az interjú során, hozzátéve, hogy most már úgy látja: a fiatalkori pornónézés szerinte rombolta az agyát és rémálmokat okozott neki. A lap megjegyzi, hogy Eilish nézetei egybecsengenek a gyerekvédelmi szakértők álláspontjával, akik rendre hangsúlyozzák, hogy a fiatalkori pornónézés káros, az abúzív tartalmak pedig különösen elvezethetnek a rossz minták normalizálásához.

Ahogy korábban írtuk, Eilish arról is beszélt a rádióinterjúban, hogy szerinte belehalhatott volna a koronavírusba a nyáron, ha nincs beoltva.

Kapcsolódó
Billie Eilish: Meghalhattam volna, ha nem vagyok beoltva
Augusztusban elkapta a koronavírust, amit szerinte csak az oltás miatt tudott leküzdeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik