Kultúra

Andrea Bocelli koncert lesz Budapesten

Andrea Bocelli 2022. október 15-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. A világhírű olasz tenor több mint húsz éve tartó pályafutása során 90 millió lemezt adott el, meghódította a klasszikus és a popzenei csúcsokat. Fellépett a világ összes nagy koncerttermében és operaházában, számos nemzetközi rendezvényen, koncertet adott telt házas csarnokokban és énekelt pápáknak, elnököknek, királyoknak és királynőknek.

A mai napig a legnagyobb slágere a Con te partiro, melynek angol verziója, Sarah Brightmannel közös duettje a Time to say goodbye. A dal a megjelenésekor minden lemezeladási rekordot megdöntött, a fél világon hónapokig vezette a slágerlistákat. A folyamatos koncertezések, előadások mellett szinte minden évben új albummal is jelentkezik. Olyan népszerű énekesekkel dolgozott együtt, mint Ed Sheeran, Dua Lipa, Celine Dion, Tony Bennett, Ariana Grande, Jennifer Lopez és Nicole Scherzinger.

Bocelli tavaly egy különleges húsvéti koncertet adott a koronavírus-járvány miatt az üres milánói dómból, amelyet online milliók néztek élőben. Megjelent a Believe című albuma, amelyen szerepel például egy duett Cecilia Bartoli operaénekesnővel, egy kiadatlan dal az olasz zeneszerzőtől, Ennio Morricone-tól vagy a Fatima című film záródala.

Fellépett a 2021-es labdarugó-Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén Rómában, ahol Puccini Nessun Dorma című szerzeményét adta elő. Idén ősszel pedig az Amerikai Egyesült Államokban kezdte meg turnéját, amelyet jövőre Európában folytatja majd.

2022 őszén visszatér Budapestre. A közlemény szerint a koncert programjában népszerű operarészletek és az ismert popalbumainak dalai szerepelnek, az este során pedig a magyar szimfonikus zenekar és kórus kíséri majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik