Kultúra

Bálint Ferenc humorista felajánlja saját Karinthy-gyűrűjét Galla Miklósnak

Beliczay László / MTI
Beliczay László / MTI
„Máskor nem Orbán Viktortól kell kérni a gyűrűt, hanem tőlem” – üzente neki.

Tovább gyűrűzik Galla Miklós végeérhetetlennek tűnő Karinthy-gyűrű-sagája. A humorista azóta követeli mindenkin az eredetlileg neki ítélt elismerést, amióta az MTVA azt végül visszavonta, arra hivatkozva, hogy közelmúltbeli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia és a Karinthy-gyűrű értékrendjével és szellemiségével. A gyűrűt végül Galla kollégája és barátja, Laár András kapta, akivel az elmúlt napokban nyilvános huzavonába bocsátkoztak, hogy akkor most kié is legyen a díj. Az ügy legutóbbi fejleménye az volt, hogy Laár felvetette, járjon körbe a gyűrű a L’art pour L’art társulatban, ám Galla egyelőre nem bólintott rá az ötletre.

Kapcsolódó
Laár András Gallának: járjon körbe a Karinthy-gyűrű az egész társulatban
A művész reagált arra, hogy Galla Miklós egyedül magáénak szerette volna tudni az elismerést.

Ezen a ponton szállt be péntek délután Bálint Ferenc humorista az ügyben, aki egy nyilvános Facebook-posztban üzente meg Galla Miklósnak, hogyha annyira kell neki a Karinthy-gyűrű, ő neki adja a sajátját.

Én a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagjaként, Tóth Szabolcs kollégámmal, 2014-ben kaptam Karinthy-gyűrűt. A Monty Python mellett, mondhatni a ti L’art pour L’art-os munkásságotok is hozzájárult ahhoz, hogy humorista lettem, és úgy vélem, hogy ez a mostani adok-kapok méltatlan hozzátok. Ezért döntöttem úgy, hogy felajánlom a saját Karinthy-gyűrűmet Miklósnak. (Komolyan!) Én úgy sem hordom, meg aztán vicces lenne, ha nem csak a Magyar Rádió osztogatna Karinthy-gyűrűket, hanem én is.
Ui.: Ja, és Miklós! Máskor nem Orbán Viktortól kell kérni a gyűrűt, hanem tőlem

– írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik