Kultúra

Galla Miklós válaszolt Laár Andrásnak: „Szépen add ide a Karinthy-gyűrűmet!”

Beliczay László / MTI
Beliczay László / MTI

Galla Miklós csütörtök este Laár Andrásnak címzett nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán, miután az idén Karinthy-gyűrűt kapó Laár a közmédiának nyilatkozva azt mondta: nem ragaszkodik a gyűrű konkrét fizikai valójához, így lehet, hogy Galla Miklósnál fogja tartani. A humorista úgy fogalmazott: felajánlja neki, hogy ha akarja, legyen nála, hordja ő.

Galla erre válaszolva azt írta, a felajánlást elfogadja. „Ezzel a mélyen emberi, mérhetetlen tisztességről árulkodó gesztussal visszamenőleg is hitelesíted azokat a színházi esteket, amelyeket együtt hoztunk lére, és azokat a dalokat, melyeknek a zeneszerzője én vagyok, a szövegírójuk pedig Te”, fogalmazott.

Ezen kívül arról is írt, hogy Laárnak köszönheti, hogy humorista lett, azonban „egy kis igazítást” kért, mégpedig azt, hogy a gyűrűt végleg adja neki. Az okokkal kapcsolatban úgy fogalmazott:

Egyrészt öt hónapig hitegettek azzal, hogy megkapom, le is mérték hozzá az ujjamat, másrészt a gyűrű alapításakor azt fektették le az Alapító Atyák, hogy annak jár a Karinthy-gyűrű, aki a Rádiókabaré műsorában jól teljesít. Én az utóbbi négy évben szorgalmasan, tisztességesen és precízen dolgoztam a Rádiókabaréban. Ja, és folyamatosan. Veled ott – sajnálatomra – nem találkoztam.

„Andriskám, soha, sehol nem meztelenkedtem nyilvánosan. Egy rágalmazó színészecske akar engem mindenáron lejáratni, vélhetően hamisított bizonyítékokkal. A tehetségtelenség bosszúja a tehetség ellen” – írta levelében Galla.

De Andriskám, mi tehetségesek vagyunk! Mi, mind a ketten! Te meg én! Boruljunk egymás nyakába, és szépen add ide a Karinthy-gyűrűmet!

– zárta sorait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik