Kultúra

Krúbi, 30Y, Hiperkarma: a Fishing on Orfűn megint ott lesz a magyar könnyűzene színe-java

Sóki Tamás / MTI
Sóki Tamás / MTI
Nyilvános a jövő nyári fesztivál teljes programja, egyúttal a napijegyek értékesítése is elkezdődött.

Közzétette zenei programját a Fishing on Orfű, ezzel egyidőben elindult a napijegyek és a kempingjegyek értékesítése is. A közönséggel való egyeztetés után 2022-ben június legvégén rendezik meg a Fishing on Orfű fesztivált. A fesztivál évről évre fiatalítja a fellépők sorát, Orfűn nagyszínpados Krúbi, a Carson Coma, az Esti kornél, a Blahalouisiana, a Csaknekedkislány, az Elefánt, a Bohemian Betyars, a Platon Karataev, az Ivan & the Parazol, a Galaxisok és a Ricsárdgír is. Természetesen idén sem maradhatnak ki az orfűi felhozatalból a legkedveltebb magyar koncertzenekarok, fellép a 30Y, a Hiperkarma, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a Bëlga, a Supernem, a Lóci játszik vagy a Parno Graszt.

Először lép fel a Fishingen a Szűcs, azaz Szűcs Krisztián, a HS7 frontemberének zenekara. Miczura Mónika, azaz Mitsoura sem járt még Orfűn, továbbá a KFT, a Muzsikás, a Balaton (akik a Víziszínpadon is játszanak) és a Kontroll Csoport is a Fishing új fellépőinek sorát erősíti.

Igen erős lesz a női jelenlét a fesztivál erdei helyszínén, rengeteg tehetséges hölgy mutatja meg magát A tűzhöz közel színpadon. Fellép Deva, Saya Noé, LAIHO, FlorasFloras, Ajsa Luna, a Flanger Kids, valamint Szalai Anna (aki Dorozsmai Gergővel érkezik). Itt ad koncertet szólóban Karácsony János és Bérczesi Róbert is, és itt láthatunk olyan különleges felállású produkciókat is, mint a Kispál-Bräutigam-Püspöki trió, vagy a zenészházaspár, Németh Juci és G. Szabó Hunor duója.

2022-ben is lesz hiphop-nap az Amondó színpadon, ott lesz többek között HOLI, Beton.Hofi, Kapitány Máté, Lil’ Frakk, Mirror Glimpse, 6363 és De:Nash is. Az Amondó további napjai a kisebb underground bandák szabadtéri klubhelyszíneként működik majd, a Nagysátor pedig az eggyel nagyobb és ismertebb produkciók bázisa lesz. Itt lép fel többek között az Erik Sumo Band, a Kaukázus, a Lázár tesók, Frenk, az Analog Balaton, a LAZARVS, a Colorstar, a Barabás Lőrinc Quartet vagy Ferenczi György és a Rackajam.

2022-ben megújul a Fonó Borfalu, a sokunk által megszeretett hajó-installáció mostanra végleg leszolgálta idejét. A helyére épülő új helyszín továbbra is a legizgalmasabb népzenei, folk és világzenei produkcióknak ad majd otthont: a Kaláka, a Muzsikás, a Söndörgő és a Kerekes Band mellett itt lép fel az Aranyakkord, A P.A.S.O. és a Mörk is.

A Fishing on Orfű 2014 óta elővételben teltházas, a 2022-es bérletek 40%-a már el is kelt. Fesztiválbelépőket és kempingjegyeket a fesztivál honlapján lehet venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik