Kultúra

A hatvanas évek óta festő Sylvester Stallone munkáiból nyílt kiállítás Németországban

ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
Az egyetlen probléma, hogy Magyarországról több mint ezer kilométert kell utazni érte.

Szentpétervár és Nizza után most az iparáról híres németországi Ruhr-vidék közel kétszázezres nagyvárosa, Hagen egy múzeuma mutatja be Sylvester Stallone festményeit – vette észre a HVG.

A február 20-ig nyitva tartó kiállításon közel ötven kép látható, köztük az ötvenöt éve rendszeresen ecsethez nyúló színész korai, Mike Stallone néven szignózott képei, illetve önarcképei.

Az Osthaus Museum leírása szerint a hetvenöt éves művész képei egyszerre akciódúsak, finomak, illetve sokszínűek, stílusuk pedig változó, így

a szürrealizmus, az expresszionizmus, illetve az absztrakt hatása is tetten érhető rajtuk.

A festészet az egyetlen kommunikációs mód, amiben az ember valóban kifejezheti magát. Az írást manipulálni lehet, a festészet viszont a tudatalatti leggyorsabb és legtisztább kifejezésmódja, így ha valami történik az emberrel, akkor az azonnal vászonra kerül.

– vallja a színész, aki többek közt egy, a Rocky premierje előtt elkészült, az ikonikussá vált karaktert ábrázoló munkát is kiállít.

Stallone a nyolcvanas évek végére egyébként komoly műgyűjtővé is vált: főleg Picasso, Gerhard Richter, illetve Mark Rothko művei érdekelték, így nyilvánvalóan belőlük is merített ihletet.

A képek egy része itt, a múzeum oldalán látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik