Kultúra

A Duna TV-n és online is megtekinthető a Szilágyi Áronról szóló dokumentumfilm

Forrás: Vertigo Média
Forrás: Vertigo Média
Muhi András Pires alkotását január elsején a Duna TV vetíti, emellett több online felületre is felkerül.

A Szilágyi Áronról készített dokumentumfilmet a júliusi mozipremiert követően végre a tévében és online is nézhetjük. A Telekom Videótékában már kölcsönözhető/megtekinthető az Egy mindenkiért, és a filmio.hu-n is elérhető. Az ünnepi időszakban, január 1-én 13.30-tól a Duna Televízióban kerül sugárzásra a dokumentumfilm, az HBO GO felületén pedig február 1-től lesz elérhető Muhi András Pires filmje.

A rendező 5 év alatt, több mint 100 forgatási napon át, közel 600 óra nyersanyagot forgatott Szilágyival és a magyar kardválogatottal a kulisszák mögött. Soha nem volt rá példa a sport- és a filmtörténetben, hogy egy olimpiai bajnokot a teljes ötkarikás cikluson át kövessen egy stáb. Mint ahogy arra sem, hogy valaki háromszoros egyéni olimpiai bajnok legyen kardvívásban. A film exkluzív élsportolói és magánéleti szituációkban mutatja meg Szilágyit, aki a budapesti világbajnokság fokozhatatlan izgalmait követően a koronavírus-járvánnyal megterhelve érkezik meg az olimpiára. A film fináléja az, hogy történelmet ír Tokióban.

Különleges film született. Lebilincselő történet, valódi érzelmek, látványos akciók, miközben rengeteget meg lehet tudni belőle a sportágról, és persze rólam is. A filmnek hollywoodi dramaturgiát írt a sors, végletekig kiélezett pillanatok formálják a cselekményt

– árulta el a film főszereplője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik