Kultúra

A Squid Game főszereplőjével készül a Money Heist dél-koreai adaptációja

La Casa del Papel / Youtube
La Casa del Papel / Youtube

A dél-koreai mozgókép élre törése folytatódik: a Netflix óriási sikerű spanyol sorozata, a nálunk A nagy pénzrablás címen futó Money Heist koreai remake-et kap, Park Hae-soo, a Squid Game sztárja már le is szerződött a sorozatra, jelentette be a Netflix kedden. Park a Money Heist egyik főszereplőjét, Andrés “Berlin” de Fonollosát, azaz vélhetően a neki megfeleltethető, de kevésbé spanyol karaktert játssza majd. Jól jelzi, hogy mennyire szereti a Netflix a spanyol aranytojást tojó tyúkot, hogy a Money Heist dél-koreai remake-je mellett a streamer nemrég egy spinoff-sorozatot is bejelentett a sorozathoz, éspedig épp Berlin karakterének előzménytörténetével. A Berlin-spinoff 2023-ban kerülhet fel a Netflixre, a most bejelentett koreai remake viszont a jelenlegi tervek szerint már 2022-ben megérkezik.

Park Hae-soo videóüzenetben, a karaktere által viselt ikonikus maszkkal – amit elmondása szerint az eredetiben Berlint játszó Pedro Alonsótól kapott – a kezében beszélt arról, mennyire örül ennek a remake-nek, és reményének adott hangot, hogy a közönség a koreai verziót is annyira szereti majd, mint a spanyol eredetit. Azt is megígérte, hogy ő is megajándékozza majd Alonsót azzal a maszkkal, amit a koreai verzióban visel majd.

A Money Heist koreai remake-jének híre már tavaly novemberben felröppent, a mostani hír Hae-soo szerződtetéséről azonban bebiztosította, hogy a sorozat valóban úton van. A spanyol eredetit alkotóként jegyző Álex Pina a koreai remake-nél executive producerként lesz jelen, a sorozatot Ryu Yong-jae forgatókönyvéből Kim Hong-sun rendezi majd.

A most bejelentett remake-kel a Netflix két bombasikere kapcsolódik össze: amíg nem jött a Squid Game, addig a Money Heist volt a Netflix legsikeresebb nem angol nyelvű drámasorozata több mint száznyolcvan millió megtekintéssel. A két sorozat és a mostani döntés szépen jelzi, hogy egy-egy jól sikerült regionális tartalom mennyire messzire tud jutni a Netflix globális közönségének köszönhetően: ma már messze nem csak az angolszász tartalmak számíthatnak világsikerre. A kérdés csak az, mikor lesz végre egy magyar sorozat is, ami ennyire elszabadulhat?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik