Kultúra

Fluor Tomi: A nép hozzászokott, hogy van egy apu, aki majd irányt mutat, és nem kell gondolkodni

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
A rapper elmondta, hogy élte meg a rádiós letiltásokat és miért fordult a közélet felé.

Nem nagyon foglalkoztatott a politika, mondjuk addig volt egészséges. Nekem az egy szebb világ volt, amikor nem volt ennyire fojtogató, nem volt ennyire jelen. Nem ment mindenkinek bele az életébe, a hálószobájába, a vállalkozásába, a hitébe, a mindenébe. Addig, amíg velem nem kezdett el foglalkozni a politika, én nem foglalkoztam a politikával

mondta Fluor Tomi a Szabad Európának adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy a sokáig infantilizmusban tartott magyar nép szerinte hozzászokott ahhoz, hogy mások döntsenek helyette.

Hozzászokott ahhoz, hogy van egy apu, aki majd elintézi, aki majd megoldja helyette, még ha néha szigorú is, vagy nem éppen igazságos, de majd ő eldönti helyette, mi, hogyan lesz; irányt mutat és nem kell gondolkodni.

Elmeséli azt is, hogy élte meg, amikor megtudta, hogy letiltották őt és zenekarát, a Wellhellót a Petőfi Rádióban. „Felmerült bennem a kérdés, hogy 2016-ot írunk és ez létezik? Nem úgy volt, hogy ilyenek már nincsenek? Ezeket már nem csinálják?”

Ezen kívül szóba kerülnek a jelenlegi közállapotok és az ellenzéki előválasztás is. A NER-ről Orwell jut az eszébe, de mint mondta, sok mindent nem hisz el az ellenzéknek sem, de annyit azért igen, hogy ha kormányra kerülnek, akkor talán újra nyugat felé megyünk.

Én azt látom az ellenzékben, hogy talán nem akarja kiléptetni az országot az Unióból. Ha legalább odáig elérünk, hogy nem látunk plakáton közellenségeket, hogy nem a tízparancsolattal gyógyulnak meg a covidos betegek, és végre azt látom, hogy nem néznek majd mindenkit ennyire hülyének, mint most, na akkor már mentünk felfelé egy kicsit.

– mondta Fluor, aki szerint a NER amúgy már kiegyezett vele, részben épp azért, mert nagyon sokan figyelnek rá.

Az öcsém mondta egyszer azt, mikor látott egy óriási buliban, ahol több tízezer ember volt, hogy csak egy irányt kellene mutatnod és mindenki menne oda, ahova mondod. Azért hallottam már elég sok ilyet, hogy voltam parlamentben téma, hogy én most nemzetbiztonságilag kockázatos vagyok, vagy nem vagyok. Hova kell engem tenni?

A teljes interjú itt olvasható, illetve hallgatható meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik