Kultúra

Letartóztattak egy Broadway-színészt, mert részt vett a Capitolium ostromában

Daniel SLIM / AFP
Daniel SLIM / AFP

James D. Beeks színészt, aki James T. Justis művésznéven olyan Broadway-sikerdarabokban tűnt fel, mint a Kinky Boots, az Aida, a Ragtime, és aki épp Júdást játszaná a Jézus Krisztus Szupersztár turnéján, letartóztatták az amerikai Capitolium január 6-i ostromában való részvételéért. Később a bírósági eljárás folytatásáig elengedték, ám a színészt így is felfüggesztették a turnéban való részvételből, ameddig az ügy le nem zárul.

A színészt, aki Michael Jackson-imitátorként is tevékenykedik, épp egy Jacko-dzseki buktatta le: a BAD turné ikonikus dzsekijében volt akkor is, amikor betört a Capitoliumba, az alapján azonosította a hatóság is, amely az Oath Keepers nevű szélsőjobbos, milícia-jellegű szervezet tagjaként ismeri a színészt. Velük volt a Capitolium ostroma idején is, formációban menetelt velük, és a kereset szerint ott volt azok között is, akik a törvény képviselőire támadtak.

Beeks ott volt abban a tömegben, amely a bűnüldözőkre támadt. 2:38-kor az ajtót áttörték, és a csoport lerohanta a Capitoliumot. Amint bejutottak, a csoport kettévált, az egyik felük, köztük Beeks megpróbált átnyomulni a rendfenntartók vonalán, akik a Szenátusi Kamarához vezető folyosót őrizték. A rendfenntartó erők visszaverték a csoportot. Beeks a Rotundán gyűltek újra össze, és nagyjából 3 óra 4 perckor elhagyták az épületet.  Míg sokan terepmintás, katonai jellegű ruházatot viseltek, Beeks egy Michael Jackson BAD turnés dzsekit viselt és egy házi készítésűnek tűnő, fekete pajzsot

– áll a keresetben. A szóban forgó Jézus Krisztus Szupersztár turné honlapja még mindig őt listázza Júdás szerepében, de a fotója és életrajza már lekerült az oldalról. A turné tervezett következő állomásai között szerepel Toronto, Boston, Indianapolis, Providence és Cleveland.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik