Kultúra

Klippremier: Egy rókával lelkizni a holdfényben

A 24.hu-n látható először a Mmamt második klipje, A róka, amelyről még akár A kis herceg is eszünkbe juthat.

Új klippel jelentkezett a leginkább az Óriás együttesből ismert Egyedi Péter szólóprojektje, a Mmamt. A róka az év elején megjelent II című lemez egyik legnépszerűbb dala, amelyre most bábjátékos klip készült. A II lemezbemutatója csütörtökön lesz az A38 Hajón. A klip megálmodója Kocsis Eszter, a Budapest Bábszínház bábkészítője. „Esztert ezer éve ismerem, mindig is nagy tisztelője voltam a munkájának. A róka kapcsán felmerült bennem a bábozás lehetősége és neki nagyon tetszett az ötlet” – mondta el Egyedi. Eszter elképzelései alapján a megvalósítást Bräutigam Bertold és Reich Tamás, a PUR E kollégái segítették.

„Tamással régi a barátság, együtt csináltuk az első két Óriás-klipet (Fát dönteni, Az egyikben ott), Bertold pedig a két utolsónál (Kezdjük el, Viszonthallásra) dolgozott velünk, így adott volt a jó viszony, jól ment a közös gondolkodás. Mindegyik alkotó nevében mondhatom, hogy A róka végül egy igazi szerelemprojekt lett” – tette hozzá Egyedi.

Eszter készítette a klip főszereplőjét, a plüssrókát, valamint az árnyjáték minden részletét, sőt, a bábokat is ő mozgatta kollégájával, Palya Gáborral.

Ez az olyan ritka feladatok egyike volt, amiről az első pillanattól kezdve tudtam, hogy jó lesz, és jó is lett. Nagy hatással volt rám a dal, azt hiszem, én alapvetően sokkal szomorúbbnak találtam, mint mások, akikkel beszélgettem róla. Kétféle bábtípust használunk, az egyik az ún. asztali báb, a másik pedig az árnyjáték. Életre szóló élmény marad, ahogy a novemberi éjszakában kicsavarodott végtagokkal fekszünk a Duna-parton és igyekszünk úgy mozgatni a rókát, hogy ne lógjunk bele a képbe

– mondta el Kocsis Eszter a munkáról.

A lelkes csapat a klipet egy nap alatt forgatta le a Figurina Animációs Kisszínpadon, valamint a Hárosi-Duna-parton. Ez egyébként a Mmamt második klipje, az elsőt Reisz Gábor rendezte Scherer Péter főszereplésével a Meztelen c. dalra, amely az idei Klipszemléről legjobb alakítás díját vitte haza.

A Mmamt II lemezbemutatója csütörtökön, azaz november 25-én lesz az A38 Hajón, ahol nagyzenekari megszólalásban szólalnak majd meg Egyedi dalai. Az est vendége boebeck lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik