Kultúra

Jennifer Lawrence nem bánja, hogy Leonardo DiCaprio többet keres az új közös filmjükkel, mint ő

NIKO TAVERNISE/NETFLIX
NIKO TAVERNISE/NETFLIX

Jennifer Lawrence megvédte Leonardo DiCaprio magasabb fizetését a Ne nézz fel! című készülő filmjükért, amelynek ők ketten a főszereplői.

A színésznő a Vanity Fairnek azt mondta: „Leo több bevételt hoz, mint én. Rendkívül szerencsés és boldog vagyok a szerződésemmel”. A Variety nemrég megjelent beszámolója szerint DiCaprio 30 millió dollárt kap a filmért, Lawrence pedig 25 millió dollárt – vagyis DiCaprio díjazása 20 százalékkal magasabb.

Lawrence hozzátette: „Más helyzetekben azt tapasztaltam – és biztos vagyok benne, hogy más nők is találkoztak ezzel a munka világában –, hogy rendkívül kellemetlen az egyenlő fizetésről érdeklődni. És ha mégis rákérdezel valamire, ami egyenlőtlennek tűnik, azt mondják, hogy ez nem a nemek közötti egyenlőtlenségről szól, de nem tudják megmondani, hogy pontosan miről”.

A Ne nézz fel! című szatirikus vígjátékban, amelyet a The Big Short rendezője, Adam McKay jegyzett, Lawrence egy PhD-hallgatót alakít, aki felfedez egy üstököst, amely a Föld elpusztításával fenyeget, DiCaprio pedig a professzort, aki csatlakozik hozzá, és megpróbálja figyelmeztetni az emberiséget.

2015-ben Lawrence nyilvánosan kritizálta a nemek közötti bérszakadékot Hollywoodban, és azt írta, miután kiderült, hogy jóval kevesebbet fizetnek neki, mint férfi színésztársainak, dühös lett magára. Hozzátette: „Tárgyalóként megbuktam, mert korán feladtam. Nem akartam tovább harcolni dollármilliókért, amelyekre őszintén szólva két franchise miatt nincs szükségem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik