Kultúra

Tiborcz István forgatási helyszínnel támogatta Eperjes Károly filmjét

A stáblistán meg is köszönik neki.

November 4-én mutatták be Eperjes Károly Magyar Passió című történelmi drámáját, amely a magyarországi szerzetesrendek 50-es évekbeli erőszakos, állami feloszlatásáról szól. A film eddig nem szerepelt túl jól a mozikban, a bemutatótól számított 11 napban mindössze 6459 jegyet váltottak rá.

A Magyar Passió összesen több mint 700 millió forint közvetlen állami támogatást kapott a Nemzeti Filmintézettől és egyéb kormányzati forrásokból, de ezen felül a film végi stáblistán a filmet támogató egyéb személyeket is felsorolnak. A Magyar Hang kiszúrta, hogy ezen a listán szerepel Tiborcz István és cége a BDPST Zrt. is. A lap megkereste a BDPST Groupot, akik készséggel elismerték, forgatási helyszínnel járultak hozzá a Magyar Passió elkészüléséhez, ám azt nem szerették volna elárulni, hogy ez a hozzájárulás milyen értéket képviselt, illetve azt sem, hogy mi volt a helyszín, amit felajánlottak a forgatásra. A Magyar Hang feltételezése szerint ez a Szabadság téren álló Adria Palota lehet, amelyet két éve vásárolt meg a miniszterelnök vejének vállalkozása.

A Magyar Passióról szóló kritikánkat itt olvashatja:

Kapcsolódó
Eperjes Károly vonzó templombelsőkkel és barátságos papokkal hozza közel az üldözött keresztényeket
„Meg kell törni a csuhást”, kiáltják sokszor a Magyar Passióban. Mozikban Eperjes Károly első rendezése, ami olyan, mintha negyven évvel ezelőtt készült volna. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik