Kultúra

Javier Bardem Harvey Weinsteinről mintázta karakterét a filmben, amellyel a spanyolok Oscart nyernének

Megvan a Post Mortem spanyol vetélytársa: Javier Bardem az alkalmazottak igazi rémálmát alakítja A jó főnökben.

Spanyolország a Javier Bardem főszereplésével készült El buen patrón (A jó főnök) című fekete komédiával nevez a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára.

Fernando León de Aranoa író-rendező filmjében az Oscar-díjas spanyol színész alakítja Blancót, egy gyár karizmatikus, de kontrollmániás főnökét, aki mindent megtesz, hogy megvédje a maga alkotta világot és a felesége előtt titokban tartsa gyakornokaival folytatott viszonyait – írja a Deadline értesüléseire hivatkozva az MTI. A Cohen Media Group által készített spanyol nyelvű fekete komédia azt vizsgálja, hogyan élnek vissza egyesek a hatalommal kapcsolataikban, és ezt az elkövető szemszögéből teszi. Bardem elmondta, hogy a szerep megformálását olyan emberek viselkedésének megfigyelésével és tanulmányozásával alapozta meg, mint Harvey Weinstein, akit a társadalom ünnepelt intelligenciája és üzleti érzéke miatt egészen addig, amíg ki nem derült, hogyan élt vissza a hatalommal. A filmet először a San Sebastián-i Filmfesztiválon mutatták be, majd látható volt a Zürichi Filmfesztiválon és a BFI London Filmfesztiválon.

A jó főnök így a magyar Oscar-nevezéssel, a Post Mortemmel versenyez egy kategóriában. Az országok hivatalos Oscar-nevezései közül az Amerikai Filmakadémia tagjai végül öt játékfilmet választanak majd ki 2022. február 8-án, amelyek a legjobb nemzetközi filmnek járó szoborért versenyezhetnek majd a március 27-i gálán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik