Kultúra

Mindig arra vágyott, hogy George Harrison házában lakjon? Most megteheti

Proscenium Fims / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Proscenium Fims / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

Eladó az a liverpooli ház, ahol George Harrison, a Beatles gitárosa hatéves korától a hatvanas évekig élt. A Liverpool egyik külvárosában, Speke-ben álló sorházban Harrison sokszor gyakorolt John Lennonnal és Paul McCartney-val. A család 1962-ben költözött ki az Upton Green 25. alatt található házból, éppen akkortájt, amikor a Beatles már elindult a világhír felé. A BBC beszámolója szerint a három hálószobás, egyemeletes ingatlant 160-200 ezer fontért (67-83 millió forintért) kínálják eladásra.

A Harrison-házat legutóbb hét éve adták el: akkor egy Beatles-rajongó vette meg 156 ezer fontért (65 millió forintért). A ház ugyan átesett már némi felújításon, de több részlete, így a kád, a mosogató, az ajtók és a külső homlokzat is őrzi az eredeti vonásait. Harrison 1965-ben vásárolt szüleinek egy házat Appletonban, Warrington közelében az együttessel keresett pénzéből.

Harrison a Beatles feloszlása után is folytatta a komponálást, zenélést, emellett a Monty Python filmjeinek producereként dolgozott. Rákbetegségben szenvedett, és 2001-ben, 58 éves korában hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik