Kultúra

26 évesen, légiszerencsétlenségben meghalt az egyik legnépszerűbb brazil énekesnő

ANDRE CARDOSO / TheNews2 / Agência Estado / AFP
ANDRE CARDOSO / TheNews2 / Agência Estado / AFP

Marília Mendonça, Brazília egyik legnépszerűbb énekesnője 26 éves korában repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette – közölték a hatóságok szombaton. Négy másik ember – a nagybátyja, a producere és a személyzet két tagja – szintén meghalt a délkeleti Minas Gerais államban történt balesetben. A baleset okának megállapítására vizsgálatot indítottak, írja a BBC.

A 2019-ben Latin Grammy-díjjal kitüntetett Mendonça arról vált híressé, hogy a nők sikertelen kapcsolatokkal kapcsolatos tapasztalatait állította a középpontba. A sertanejo néven ismert brazil zenei stílus egyik legnagyobb neve, Mendonça tinédzserként kezdte karrierjét, és 2016-ban vált országos sztárrá a hűtlenségről szóló slágerével. Az országban a „szenvedés királynőjeként” vált ismertté. Tavaly, mivel a világjárvány miatt elmaradtak a koncertek, online koncertsorozatban lépett fel. Egyikük beállította a világ legnézettebb élő közvetítésének rekordját, 3,3 milliós nézőcsúccsal a YouTube-on. Sőt, 2020-ban ő volt a leghallgatottabb előadó Brazíliában a Spotify-on.

Mendonça, akinek kétéves kisfia van, péntek este egy koncerten lépett volna fel Caratinga városában, 12 kilométerre a baleset helyszínétől. Órákkal a baleset előtt egy videót tett közzé a közösségi médiában, amelyben felkészült a felszállásra a magángép fedélzetére. Az énekesnő munkatársai kezdetben azt mondták, hogy él és jól van, miután a baleset híre napvilágot látott. A televíziós felvételek később egy hegyvidéki területen, egy vízesés közelében mutatták a sérült repülőgépet. Miután megerősítették a halálát, a legismertebb mai brazil labdarúgót, Neymar a Twitteren közölte: „Nem vagyok hajlandó elhinni, nem vagyok hajlandó„.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik