Kultúra

Meghalt William Lucking, a Sons of Anarchy öreg motorosa

Jason Merritt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jason Merritt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Nyolcvan éves korában meghalt William Lucking, aki Piney Winstont játszotta az FX nagy sikerű sorozatában, a Sons of Anarchyban (nálunk Kemény motorosok). Halálát barátja, Stephen Macht jelentette be a Facebookon, a halál okát azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Lucking 1941-ben született Michiganben, és irodalomból diplomázott a UCLA-n. Hollywoodi karrierje kisebb tévés szerepekkel indult, első nagyobb munkáját az Oklahoma olajában kapta George C. Scott és Faye Dunaway oldalán. Ezzel együtt sokáig inkább tévés színész maradt, ő volt A szupercsapat ezredese, de a hazai nézők láthatták a Gyilkos sorokban, a Napoleon és Josephine-ben, az X-Aktákban, a Vészhelyzetben, a Walker, a texasi kopóban és a Star Trek: Deep Space 9-ban is. Kisebb mozifilmes szerepei (Erin Brockovich: Zűrös természet, Veszélyes vizeken, Amerikai vérbosszú, A vörös sárkány) után idősebb korában a Kemény motorosokban találta meg az igazi kapcsolatot a rajongókkal: itt egy idős motorost játszott, az utolsó életben lévő tagját a bandának, aki oxigénpalackkal közlekedett, és halála a sorozat egyik legtragikusabb pillanata volt.

Ugyan William sokszor kemény és erős fickókat játszott, a való életben elegáns és briliánsan intelligens ember volt, aki imádott politikáról és közügyekről vitatkozni, filozófiáról, fizikáról, művészetről és költészetről elmélkedni

– írta róla halála kapcsán Stephen Macht. Luckingot felesége és két lánya gyászolja, akik azt kérték a rajongóktól, koccintsanak egyet az emlékére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik