Kultúra

Női szerző írhatja tovább James Bond történetét

by Eon Productions / United Artists / Collection ChristopheL via AFP
by Eon Productions / United Artists / Collection ChristopheL via AFP

Kim Sherwood regényíró folytathatja James Bond történetét: ő az első nő, akinek Ian Fleming közmondásosan szigorú örökösei engedélyezték, hogy új 007-es könyveket írjon. Azért csak hátrább az agarakkal: maga a 007-es nem szerepelhet ezekben a kötetekben.

A Guardian beszámolója szerint Sherwood az Aranyszemmel szerette meg a James Bond-filmeket, most pedig három kalandregényre szerződött a HarperCollins kiadóval, melyek – és itt a csavar – James Bond világában játszódnak, de Bond maga nem jelenik meg bennük: feltehetően elkapták vagy megölték.

Tiniként Fleminget választottam, amikor az irodalomtanárunk azt kérte, írjunk egy íróról, akit csodálunk. Azóta álmodozom arról, hogy egyszer Bond-regényt írok. Ritka, hogy az álmok valóra válnak, és hálás vagyok a Fleming-családnak ezért a hihetetlen lehetőségért. Megtiszteltetés, hogy én leszek az első, aki kiterjesztheti a Bond-univerzumot

– nyilatkozta Sherwood.

Az író örökségét gondozó Ian Fleming Publications ügyvezetője, Connie Turner arról beszélt, hogy Sherwood első, Testament című regényével különleges tehetséget mutatott a karakterépítés és a váratlan kalandok kibontakoztatása terén, ez a tehetsége és egész életén átívelő szenvedélye Fleming munkássága iránt őt teszi a legjobb jelöltté, akire a sorozatot bízhatták. A kibővített Bond-univerzum első kötete a tervek szerint jövő szeptemberben jelenik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik