Kultúra

Budapest szívében forgatnak filmet egy lengyel sportoló és egy kínai zongorista szerelméről

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A film a pekingi téli olimpia idején, jövő februárban kerülhet a mozikba.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával és magyar szakemberekkel készül a Téli álom
című lengyel-magyar mozifilm, mely egy lengyel sztársportoló és egy ünnepelt kínai zongorista lány Budapesten kibontakozó románcának története gyönyörű helyszínekkel és Liszt-melódiákkal – derül ki az NFI közleményéből.

A Budapesten is játszódó romantikus film középpontjában egy sportoló küzdelme áll majd, aki sokszoros snowboard-bajnokként lesérül, mielőtt megvalósíthatná nagy álmát: hogy részt vehessen a pekingi téli olimpián.

Lábadozása során kénytelen újraértékelni az életét, és budapesti találkozása az ünnepelt kínai zongorista lánnyal, aki Liszt és Chopin óriási rajongójaként épp a legnagyobb nemzetközi zongoraversenyre készül, mindkettőjük életében elképzelhetetlen fordulatokat hoz.

A Téli álom történetében két különösen érdekes világ, az élsportolók és a klasszikus zenészek világa fonódik össze, mégpedig Budapest legszebb látványosságai közt járva, hiszen a tervek szerint a forgatási helyszínek között lesz az

Andrássy út, a Dunapart, a Vigadó, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár és a New York kávéház is.

A film így Budapest csodáit és Liszt egyedülálló zenéjét is széles közönséghez juttathatja el – és nem csak a határokon belül, hanem azon kívül is.

A budapesti forgatáson mintegy hetven magyar szakember vesz részt, producerként pedig Kmetty
Orsi segíti a projekt megvalósulását. A Piotr Fiedziukiewicz rendezésében készülő mozifilm gyártását az NFI 685 millió forintnyi támogatással segíti, a bemutatót pedig a jövő februárban Pekingben rendezendő téli olimpiai idejére időzítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik