Kultúra

Internetes kurzuson tanítja meg a Metallica, hogyan kell zenekart csinálni

Sven Hoppe / dpa / AFP
Sven Hoppe / dpa / AFP

Új utakat hódít meg a Metallica: elindítják első internetes kurzusukat. A képzést hírességek által tartott tanfolyamokat szervező MasterClass nevű cég hozta tető alá, és tizenöt videós leckéből áll, melyek összesen két óra, negyvenöt percet tesznek ki, és amelyekben James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett és Robert Trujillo betekintést nyújt a Metallica történetébe, és tippeket ad arra nézvést, hogy hogyan lehet egyben tartani egy zenekart, és közeli kapcsolatot tartani fenn a rajongókkal.

A leckék szót ejtenek majd a csapaton belüli kommunikációról, a külső kritikák kezeléséről, de a legnagyobb Metallica-slágerek elemzése, szövegírási, dalszerzési trükkök is várhatók a kurzustól.

Azért tartjuk fenn több mint negyven kötelékünket, mert sokat tanultunk egymásról és magunkról ez idő alatt. A kurzusunkon nemcsak arra tanítjuk meg a résztvevőket, hogy hogyan írunk dalokat és honnan merítünk inspirációt a zenénkhez, hanem arra is, hogy a közös élményeink hogyan eredményeztek sikeres kreatív együttműködést

– mondta el a frontember James Hetfield.

A kurzusnak nincs külön ára: a MasterClassra éves előfizetést lehet vásárolni száznyolcvan dollárért, ennek részeként érhető el a Metallica kurzusa is, több mint száz más híresség – köztük Alicia Keys, Shonda Rhymes, Jodie Foster, Spike Lee, Martin Scorsese, Bob Iger és James Cameron – mesterkurzusával egyetemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik