Kultúra

Életrajzi könyvet ír függőségéről és a Jóbarátokról Chandler

Warner / Collection ChristopheL via AFP
Warner / Collection ChristopheL via AFP

Matthew Perry „rendíthetetlenül őszinte” önéletrajzi kötetet ad ki, mely alaposan dokumentálja majd függőségeit, melyekkel a Jóbarátok forgatása közben küszködött. Chandler Bingként Perry volt a sorozat fő poéngyárosa, sok esetben a dialógusok humorát is segített csúcsra járatni az íróknak, ám mindeközben komoly démonokkal küzdött, drog- és alkoholfüggő volt.

A kiadó Flatiron Books humort, katarzist, és a mostani izolált és megosztott világban oly sokak által vágyott egyetértést ígér a biográfia kapcsán, mindezt Perry utánozhatatlan stílusában. A színész maga a People-nek úgy nyilatkozott:

Annyian, annyifélét írtak már rólam a múltban. Úgy gondolom, eljött az idő, hogy az emberek egyenesen tőlem hallják mindezt.

Ez lesz az első önéletrajzi könyv, amelyet valamelyik jóbarát jegyez.

Matthew Perry jó ideje nem titkolja egykori függőségeit, 2016-ban a BBC-nek azt nyilatkozta, van legalább három olyan év a Jóbarátok munkálataiból, amire nem is emlékszik. Szorongásainak mértékével az idén kijött Jóbarátok: Újra együtt című különkiadásban kollégáit is meglepte: amikor arról beszélt, hogy úgy érezte, belehal, ha nem tudja megnevettetni a közönséget.

Nem egészséges, az biztos, de előfordult, hogy elmondtam a szövegem, és ha nem nevettek, izzadni és görcsölni kezdtem, teljesen kiborultam

– fogalmazott, kollégái őszinte megdöbbenésére. „Erről soha nem beszéltél nekünk, nem emlékszem, hogy valaha is említetted volna”, mondta a műsorban a Phoebe-t játszó Lisa Kudrow. „Ó, igen, minden egyes este ezt éreztem”, felelte Perry.

Matthew Perry egyelőre cím nélküli önéletrajzi kötete jövő ősszel jelenhet meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik