Kultúra

Premier: Álomszerű klipet készített szerelmes dalához a Mörk

Mörk
Mörk
Az elmúlt hónapokban a zenekar dalról dalra vezette fel a november 11-én megjelenő második nagylemezét. Most itt a sor utolsó darabja, a Baby, aminek klipje a 24.hu-n mutatkozik be.

Az In the Golden Hour nevet kapott album szokatlan bemutatásával a zenekar célja, hogy minden dalnak ugyanakkora figyelem jusson, a kép azonban csak a lemez premierje után váljon teljes egésszé.

Ennek a kirakósnak az utolsó darabja a szerelemről szóló Baby, amiben a japán dzsessztrombitás, Takuya Kuroda is közreműködik, a zenekar tagjait szerelmes helyzetekben bemutató klipjét pedig ef Zámbó Szonja készítette el.

A Baby kivételesen tényleg arról szól, hogy találtam valakit, akivel nagyon jó együtt lenni és hogy ez mekkora csoda.

– mondta el a frontember, Zentai Márk, akinek szavait a dal valóban tükrözi.

Az ismert japán trombitással, a New York-i jazz és neosoul közeg egyik kimagasló arcával való együttműködés teljesen új színt vitt a dalba:

A Baby stílusa és hangulata miatt adta magát, hogy felkérjük Takuyát egy szólóra. Azonban ő akkora lendületet kapott, hogy amellett, hogy egy zseniális szólót rögzített, gyakorlatilag “telejátszotta” a dalt, jópár arrange hallható a dalunk végleges verziójában, amit ő talált ki és játszott fel.

A Mörkre korábban nem volt jellemző, hogy más zenészekkel dolgozzon együtt, ezt a szokást azonban nemrégiben a londoni rapper, Brother Portrait változtatta meg, így a tagok által Rising Son című lemezén át megismert Kuroda már a második a sorban.

A zenész a dalhoz készült klipben – aminek megszületését a hideg időjárás is nehezítette, így a dobosnak, Szabó Dániel Ferencnek egy fagyos kora reggelen kellett a víz alá merülnie, de az éjszakai pikniken sem volt épp meleg – is feltűnik, ami a dalban hallható szerelmi vallomás abszurd, álomszerű, sőt, ironikus újraértelmezése, ahol

minden esemény egy, a mi valóságunkon kívüli térben zajlik, a szereplők pedig a sors és a szerelem titokzatos hatása alatt állnak:

Az album ugyan csak november 11-én jelenik meg, a dalokat azonban már november 5-én meghallgatjuk a Müpában rendezett lemezbemutató koncerten, amire jegyek korlátozott számban még kaphatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik