Kultúra

Lengyel-magyar, két jóbarát a zenében is: itt a mïus Raf Skowrońskival készült új lemeze

Szemerey Bence
Szemerey Bence
A járvány nehezítette a munkát, de meg nem állította. mïus albumpremier a 24.hu-n.

Raf Skowroński már több mïus lemezen is szerepelt az elmúlt öt évben, a zenekar cseh-német turnéján is ő kísérte énekesként a zenekart. A közös munka annyira jól működött, hogy régóta szerettek volna egy közös albumot, ami most meg is valósulhatott, így jött létre a világjárvánnyal nehezített, így részben online készült How To című lemez, amelyet a 24.hu olvasói hallhatnak először.

A zenekar változatos, mégis egységes albumot ígér, a Raf Skowrońskival kiegészült szokásos csapattól: billentyűn Várnai Szilvia, dobokon Gulyás Kristóf, basszusgitáron Mezey Tamás játszik.

A mïussal való alkotás az egyik legorganikusabb és spontánabb együttműködés volt, amiben eddig részt vettem. Nagyon izgalmas volt látni, hogy a tavasszal online együtt megalkotott dalok nyáron Budapesten élőben hogy változnak át, hogy fejlődnek

– mondta el Raf Skowroński a közös munkáról, ami a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. Ha a járványhelyzet engedi, a zenekar még idén szeretne egy lemezbemutatót, addig a koncert vizuáljait fejlesztik, és remixeket terveznek, valamint érkezik a lemez fizikai kiadvány-formátumban is, limitált egyedi kiadásban, a Théque Records egyedi eco-lemeztokjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik